Jegyelővétel 2022.

JEGYELŐVÉTEL A KONCERT ELŐTTI NAPIG 500 FT KEDVEZMÉNNYEL!!!

JAVASOLJUK, HOGY MINDENKI TÁJÉKOZÓDJON ARRÓL, HOGY A JEGYIRODÁK MELY ÁRUSÍTÓ HELYEIN NEM SZÁMÍTANAK FEL KEZELÉSI KÖLTSÉGET!!!S 2

Partnereink

NKA Csak Logo

407908591543137173851

6731914115176299408055

J
 Min

Intersport

Szuperinfo Logo

Agárdi Popstrand 2022

2022.05.30. 20:52  |  Admin  |  Cikkek,interjúk  |   
  Nincs

293635132 10159841238871070 4413978697291378033 N 1

Tisztelt Popstrand Közönség!


Megtiszteltek, ha figyelmesen elolvassátok a kulturális életet és kiemelten a magyar popkultúrát, az ifjúságot, a fiatalosan élőket, a belföldi turizmust és többek között az egészségügyben dolgozók munkáját elismerő és támogató, valamint a közéletben is aktív - 45 éves - munkásságom szomorú történetét! Csak néhány részletet írtam le…
Remélem „észreveszed”, az Agárdi Popstrand döbbenetes működési körülményeit, valamint a pályázataim ügyében, a „rút kiskacsa” helyzetemet. Most, nagy a tét! Ezért a Popstrand jövője érdekében, hiteles dokumentumok segítségével próbálom - talán követhetően - bemutatni az életművemet és a sorsomat, valamint leírni az anyagi gondjaim okait. Elnézéseteket kérem a hallgatásomért, de hónapok óta csak kérelmezek, magyarázkodom, bizonyítgatok, hallgatok… és teljes bizonytalanságban élek!
A védettségi igazolás kötelezettség, illetve a fiatalok beoltatlansága miatt, 2021-ben szinte minden rendezvényhelyszín lemondta, a belépődíjas nagyrendezvényeket. Én viszont, nem... A magyar kormány 2021. évi sikeres védekező munkájának köszönhetően, a magyarok „visszakapták” a nyarukat! A Popstrand, a színvonalas koncertjeivel szeretett volna hozzájárulni, az emberek elégedettségéhez! Bár ne tettem volna! Nem tudhattam, hogy a fiatalok ennyire nem lesznek beoltva! Azt sem tudtam, hogy minden koncerten 300-400 fővel kevesebb fizető vendég lesz… „Ti viszont azt nem tudtátok” eddig, hogy:
1. A Velencei-tó szabadtéri színpada, a koncertjei jegybevételéből működik…
2. A „társbérlő” Napsugár Strand szedi a strandbelépőt és - télen-nyáron -, a parkolási díjat.
3. Mindent, - pl. kilencszer a magas óriás színpadot, a színpadtetőt, az akkor még ablaktalan „barak épületben” öltözőket, wc-ket, vizes blokkokat és a téli melegedőt, a nézőtéren a földalatti csapadékvíz elvezető rendszert, stb, stb, - megterveztem, majd 9O %-ban saját pénzeszközből és a „két kezemmel” építettem fel! Elültettem a sittel, agyaggal és iszappal feltöltött strandterületen, kb. 250 fát és bokrot, (1 db fa=3 m3 földcsere) és létrehoztam egy egyedülálló és kitaposhatatlan, gyepszőnyeges nézőteret! Tehát szinte a semmiből hoztam létre, a 44 éve országosan kedvelt - és kizárólag ezért létező -, gyönyörű természeti környezetű és emberi léptékű rendezvény központot!
Most leírok néhány információt, hogy meglepődjetek és remélhetőleg, megértsétek a gondjaimat!
A négy évtizede bizonyító téli és nyári rendezvényközpont, az elmúlt 44 évben ÖSSZESEN, 33 millió forint... – ebből rendkívüli: 10 millió forint 2018-ban a 40. születésnapra és 8 millió forint 2020-ban -, program/működési és kb.15 millió forint... fejlesztési /építési támogatásban részesült!

A hátrányos és nehéz helyzetem megértése érdekében, ismertetek néhány elszomorító számadatot:
- Kb. 25-30 évvel ezelőtt, sok milliárd forint állami támogatásból
felépítették, a ma is ismert szabadtéri színpadokat. 2012-2014. között kb. 2 milliárd forint állami támogatásból, felújították azokat: Pl. Tata 500, Siófok 200, Balatonlelle 180, Eger 380, Debrecen 250, a Margitszigeti 710 millió forint központi támogatásban részesült!
- Az egykori Petőfi Csarnok pl. 2010-ben,106 millió forint működési
támogatást kapott! Ezért ott, 11 fő dolgozhatott főállásban…
- A 2016. évi, támogatási arányok: Az agárdi (6. 7. 8. havi) nyári rendezvénysorozat 1 millió...forint, a balatoni programok, 400 millió!!! forint pályázati támogatásban részesültek...
- 2018-ban kb.1 MILLIÁRD FORINT működési támogatást kaptak a balatoni szabadtéri színpadok és az egy hétvégés fesztiválok! A VELENCEI -TÓ szabadtéri színpadát, ismét háttérbe szorították és megalázták…! A teljes nyári szezonban színvonalas programokat rendező és felejthetetlen élményeket biztosító, valamint a Velencei-tó kereskedelmi szálláshelyeit „töltő” Agárdi Popstrand téli és nyári rendezvényei,1-1 millió Ft pályázati támogatásban részesültek… Ezért nem lehetett soha, főállású dolgozóm…
- A kápolnásnyéki Csajághy Laura Kamaraszínpad látogatottsága, max.100-200 fős! Alig mernek kitenni, közönséget ábrázoló fotót… A kamaraszínpad – első olvasatra -, 2020-ban 40+10 millió forint, 2021-ben 9+5+12+10 millió forint, ( 2 év alatt, 86 millió Ft) támogatást kapott, az EMMI-től... („Társadalmilag érzékeny szórakoztató színházi produkciók és a családbarát előadó művészet támogatása” címeken.)
- „Reggelig” folytathatnám, az aránytalanságok felsorolását… Az Agárdi Popstrand a népszerűségét és a fennmaradását - NAGYON és ELSŐSORBAN!! -, a már… 4 generációs és értékítélettel rendelkező, igényes, „hangos”, valamint hálás KÖZÖNSÉG kedvelésének, köszönheti! A KÖZÖNSÉG szeretete tartott életben bennünket és az aktív vélemény nyilvánításotoknak köszönhető, hogy évek óta az Agárdi Popstrand, a Velencei-tó térség 2. legkedveltebb turisztikai terméke!!! Magyarországon egyetlen szabadtéri színpad és egyéb kulturális rendezvényhelyszín sem működik, a Popstrandhoz hasonló rossz és méltatlan tárgyi és anyagi feltételek között… Pedig 1977. óta sok szépet, jót, valamint értéket alkottam és ezzel tízezreknek szereztem felejthetetlen örömöket és élményeket Agárdon! A pályázataimat folyamatosan elutasító tájékozatlan és ezért reális döntés meghozatalára alkalmatlan döntéshozók, 4 évtizede nem ismerik a Popstrandot…
1.Soha nem voltunk strand! 1977. óta - egy jól működő kényszertársbérletben -, „Popstrand” szabadtéri színpad és Magyarország legnagyobb jégpályája vagyunk!
2.Rengeteg munkával és kitartással hoztam létre Magyarország, vidéken legrégebben működő, legszebb - csodálatos környezetű - és 4 generáció!!! által kedvelt, szabadtéri színpadát. A Popstrand fotókat nézegetve, talán még a pályázataimat elutasítók is, irigyeltek engem...
3. Arról sem tudtak, hogy az emberi léptékű Popstrand évtizedek óta - egyedülállóan -, egy közéleti és „jótékonykodó” rendezvényhelyszín! 1990. óta lelkierőt adott nekem, hogy - saját döntéssel -, tiszteletjegyeket adhattam jó embereknek, a fontos közérdekű munkakörökben dolgozó hősöknek, a súlyos fogyatékkal élőknek és a kísérőiknek is! Orbán Viktor miniszterelnök úr, meghallotta a segélykiáltásomat! Április 29-én, egy szívélyes levélben kívánt nekem „további sok sikert, valamint jó egészséget”! Remélem, hogy Ti is „meghalljátok” a gondokat és a 2 koncert - júl. 2. EDDA MŰVEK, aug. 6. MOBILMÁNIA - színvonala, hangulata és látogatottsága megerősíti/megerősítheti, hogy nem zárhat be a Popstrand!
2023-tól talán ismét lesz lehetőség, nagyszabású rendezvénysorozatok megrendezésére a Velencei-tó kiemelt üdülőkörzetben, mivel a miniszterelnök úr azonnal átküldte az aktát, Gulyás Gergely miniszter úrnak! 2021. évi adósságokkal és támogatás nélkül felelőtlenség, májusi szervezéssel pedig már lehetetlen lett volna megrendezni, a Popstrand 2022. évi - elvártan színvonalas -, rendezvénysorozatát!

Tisztelettel és Öleléssel: Turbina


FACEBOOK

IDŐJÁRÁS